Tvarohová buchta bez mouky

Nejlepší a nejjednodušší. Z ingrediencí, co máme doma většinou po ruce, postup není žádná věda – zamícháme, upečeme, necháme vychladnout a jíme. A bonus je, že neušpiníme půl kuchyně. Díky tvarohu, vejcím a kokosu navíc hezky zasytí a je ideální svačinou na výlety.

Suroviny

  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 3 vejce
  • 1 hrnek kokosu
  • ⅓ lžičky soli
  • ⅓ lžičky jedlé sody
  • ⅓ lžičky skořice (lze vynechat)
  • 1 lžíce kvalitního kakaa
  • ¼ hrnku cukru

Obtížnost: lehká

Doba přípravy: 10 minut na přípravu surovin a umíchání, 25 – 30 minut pečení

Postup

Vyhřejeme si troubu na cca 175 stupňů a formu 20×20 cm vyložíme pečícím papírem. V hlubší míse rozmícháme do hladka tvaroh s vejci. Pak přisypeme kokos, sůl, sodu, skořici a zase zamícháme. Ideální je, že na tohle těsto nepotřebujete žádný elektrický nástroj, stačí to zamíchat hezky ručně metličkou. A teď pozor, asi tak ¾ těsta nalijeme do připravené formy. Do té zhruba ¼ těsta, co nám v míse zůstala, rozmícháme jednu lžící kakaa, až nám vznikne tmavě hnědé těstíčko. A teď přijde ta kreativní část! Lžící to tmavé těsto co nejvíce kreativně nakydáme/nakapeme na světlé těsto ve formě. Opačným koncem lžíce, pak ty tmavé kydance/kapance v těstě lehce rozmícháme, až nám vznikne hezké mramorování. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 – 30 minut. Až je těsto pevné, je buchta hotová. Vyzkoušíme špejlí. Necháme postupně vychladnout v pootevřené troubě a krájíme až úplně studenou. Nejlepší je stejně na druhý den, až se hezky uleží, ideálně v lednici.

Naše další recepty

# Řepové brownies bez lepku, laktózy a cukru

Kokosové sušenky s medem, slunečnicemi a banánem

# Hruškovojablečný paleo koláč

Bezobilninové bulky z lněného semínka

# Rybízové muffiny z kokosové mouky

# Banánový chlebíček z kokosové mouky (Banana bread)

Kakaové sušenky z konopného semínka

Bezlepkový perník s čerstvým zázvorem

Pomerančový chlebíček s mrkví a medem

Brownies z mandlové mouky

# Buchta z mandlové mouky s hroznovým vínem