Buchta z mandlové mouky s hroznovým vínem

Jednoduchý bezlepkový koláč z mandlové mouky s netradičním ovocem – hroznovým vínem. Doporučujeme koupit to bezpeckové, a je úplně jedno, jaké bude barvy. Červené hroznové víno bude s těstem tvořit hezkou kontrastní kombinaci. My zrovna měli po ruce zbytek bílého.

Suroviny

  • 3 vejce
  • ⅓ hrnku slunečnicového oleje/kokosového oleje/rozpuštěného másla /ghí
  • 1 a půl hrnku mandlové mouky
  • ⅓ hrnku třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • bezpeckové hroznové víno

Obtížnost: lehká

Doba přípravy: 10 minut na přípravu surovin a umíchání, 30 minut pečení

Postup

Rozehřejeme si troubu asi na 175 stupňů. Připravíme si všechny ingredience. Hroznové víno otrháme, omyjeme a jednotlivé kuličky rozpůlíme podélně ostrým nožem. Ručně/šlehačem/tyčovým mixérem zpěníme vejce, poté smícháme s olejem/máslem. Pak už jen přisypeme a ručně zamícháme cukr, sůl, skořici a mandlovou mouku s jedlou sodou.

Těsto nalijeme do formy (20x20cm), kterou jsme si předtím vyložili pečícím papírem, a poklademe hroznovým vínem. Kreativitě se meze nekladou. Vložíme do vyhřáté trouby na 175 stupňů a pečeme cca 30 minut. Koláč je hotový, když má zlatavou barvu. Pro jistotu ověříme špejlí. Koláč necháme pomalu vychladnout v pootevřené troubě. Krájíme až po úplném vychladnutí.

Naše další recepty

# Řepové brownies bez lepku, laktózy a cukru

Kokosové sušenky s medem, slunečnicemi a banánem

# Hruškovojablečný paleo koláč

Bezobilninové bulky z lněného semínka

# Rybízové muffiny z kokosové mouky

# Banánový chlebíček z kokosové mouky (Banana bread)

Kakaové sušenky z konopného semínka

Bezlepkový perník s čerstvým zázvorem

Pomerančový chlebíček s mrkví a medem

Brownies z mandlové mouky

Tvarohová buchta bez mouky