Tyhle sušenky jsou ideální volbou na výlety, pokud do sebe nechcete cpát průmyslově zpracované müsli tyčinky ze supermarketu, které bývají plné palmového oleje a obsahují přemíru cukru. Zvládne je udělat opravdu každý a na cesty mají ideální formát, stačí je hodit do sáčku či krabičky. Jsou plné zdravých tuků, semínka, kokos a med vám dodají energii, díky banánu jsou krásně vláčné a voňavé. Druhý den jsou ještě lepší než čerstvé, med s banánem se v nich krásně rozleží. V chladu Vám vydrží několik dní, ale stejně je sníte všechny hned druhý den.
Suroviny
- ¾ hrnku strouhaného kokosu
- ½ hrnku slunečnicových semínek
- 1 celé vejce
- 1 zralý banán
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
- ½ lžičky jedlé sody
- špetka soli
Obtížnost: lehká
Doba přípravy: 10 minut na umíchání a umístění na plech, 20 minut pečení
Postup
Nejprve vidličkou rozmačkáme banán, který rozšleháme v míse s vejcem do pěny. Do vzniklé pěny přidáme rozpuštěný med a kokosový olej, které pořádně rozmícháme. Poté vsypeme všechny suché suroviny, zamícháme vidličkou a necháme zhruba 5 minut odstát, aby směs zhoustla. Pokud je směs řídká, přidejte více kokosu. Ze směsi vytvarujeme rukama kuličky, které dáváme na plech s pečícím papírem a které rozmáčkneme prstem do tvaru sušenek. Velikost sušenek je na Vás. Snažíme se rukama směs stlačovat, aby sušenky držely v celku. Sušenky dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme je zhruba 20 minut lehce dozlatova. Sušenky následně necháme zchladnout na plechu, aby se zpevnily, protože horké sušenky jsou křehké a lámou se.
Naše další recepty
# Řepové brownies bez lepku, laktózy a cukru
# Hruškovojablečný paleo koláč
# Bezobilninové bulky z lněného semínka
# Rybízové muffiny z kokosové mouky
# Banánový chlebíček z kokosové mouky (Banana bread)
# Kakaové sušenky z konopného semínka
# Bezlepkový perník s čerstvým zázvorem
Komentáře
Pro odeslání komentáře musíte potvrdit, že nejste robot.