Jednoduchý bezlepkový koláč z mandlové mouky s netradičním ovocem – hroznovým vínem. Doporučujeme koupit to bezpeckové, a je úplně jedno, jaké bude barvy. Červené hroznové víno bude s těstem tvořit hezkou kontrastní kombinaci. My zrovna měli po ruce zbytek bílého.
Suroviny
- 3 vejce
- ⅓ hrnku slunečnicového oleje/kokosového oleje/rozpuštěného másla /ghí
- 1 a půl hrnku mandlové mouky
- ⅓ hrnku třtinového cukru
- 1 lžička skořice
- ½ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky soli
- bezpeckové hroznové víno
Obtížnost: lehká
Doba přípravy: 10 minut na přípravu surovin a umíchání, 30 minut pečení
Postup
Rozehřejeme si troubu asi na 175 stupňů. Připravíme si všechny ingredience. Hroznové víno otrháme, omyjeme a jednotlivé kuličky rozpůlíme podélně ostrým nožem. Ručně/šlehačem/tyčovým mixérem zpěníme vejce, poté smícháme s olejem/máslem. Pak už jen přisypeme a ručně zamícháme cukr, sůl, skořici a mandlovou mouku s jedlou sodou.
Těsto nalijeme do formy (20x20cm), kterou jsme si předtím vyložili pečícím papírem, a poklademe hroznovým vínem. Kreativitě se meze nekladou. Vložíme do vyhřáté trouby na 175 stupňů a pečeme cca 30 minut. Koláč je hotový, když má zlatavou barvu. Pro jistotu ověříme špejlí. Koláč necháme pomalu vychladnout v pootevřené troubě. Krájíme až po úplném vychladnutí.
Naše další recepty
# Řepové brownies bez lepku, laktózy a cukru
# Kokosové sušenky s medem, slunečnicemi a banánem
# Hruškovojablečný paleo koláč
# Bezobilninové bulky z lněného semínka
# Rybízové muffiny z kokosové mouky
# Banánový chlebíček z kokosové mouky (Banana bread)
# Kakaové sušenky z konopného semínka
# Bezlepkový perník s čerstvým zázvorem
Komentáře
Pro odeslání komentáře musíte potvrdit, že nejste robot.