Zkuste si upéct zdravější a odlehčenější verzi brownies, které ale stále uspokojí i ty největší čokoládožrouty (i když v něm čokoláda překvapivě není, pouze kvalitní kakao). Je příjemně sametové, hezky drží tvar a dá se tak vzít i do ruky, ale pořád je neodolatelně vláčné.
Suroviny
- ½ hrnku medu
- ½ hrnku rozpuštěného kokosového oleje/ghí/másla
- 3 vejce
- 1 hrnek mandlové mouky
- ⅓ hrnku kvalitního kakaa
- ⅓ lžičky jedlé sody
- ⅓ lžičky soli
Obtížnost: lehká
Doba přípravy: 10 minut na přípravu surovin a umíchání, 25 – 30 minut pečení
Postup
Nejprve smícháme všechny mokré ingredience – tedy rozpuštěný med, máslo/ghí/kokosový olej, 3 celá vejce (ideální je použít tyčový mixér či šlehač). Poté přisypeme kakao, sůl, mandlovou mouku a jedlou sodu. Pečlivě rozmícháme dohladka a nalijeme do pečícím papírem vyložené formy (nelekejte se, těsto má spíše tekutější konzistenci). Vložíme do vyhřáté trouby na 175 stupňů a pečeme asi 25 – 30 minut. Zkusíme opatrně prstem, zda těsto uprostřed pruží, tedy že není tekuté a necháme postupně vychladnout v pootevřené troubě.
Naše další recepty
# Řepové brownies bez lepku, laktózy a cukru
# Kokosové sušenky s medem, slunečnicemi a banánem
# Hruškovojablečný paleo koláč
# Bezobilninové bulky z lněného semínka
# Rybízové muffiny z kokosové mouky
# Banánový chlebíček z kokosové mouky (Banana bread)
# Kakaové sušenky z konopného semínka
# Bezlepkový perník s čerstvým zázvorem
Luxusní ♥ Moc děkuji za recept. Každou zdravou buchtu, kterou jsem upekla, tak byla taková suchá a nebyla vůbec dobrá. Tahle je ovšem luxusní měkoučká buchta. Moc děkuji 🙂