Kakaové sušenky z konopného semínka

Místo kupovaných tyčinek si na příští výlet přibalte tyhle kakaové semínkové sušenky. Jejich základem je neloupané konopné semínko, které obsahuje velké množství vlákniny a hromadu vitamínů. Celá slunečnicová semínka sušenkám dodávají křupavost a strouhaný kokos v receptu funguje jako pojidlo – naseje tekuté suroviny. Díky množství vlákniny jsou sušenky hodně syté a semínka poskytují zdravé tuky a energii při chůzi do kopce.

Suroviny

  • 1 zralý banán
  • 1 vejce
  • 1 lžíce rozpuštěného kokosové oleje
  • 1 lžíce rozpuštěného medu
  • 1 lžička vysokoprocentního kakaa
  • ½ hrnku slunečnicových semínek
  • ½ hrnku neloupaného konopného semínka
  • ⅓ hrnku strouhaného kokosu
  • špetka soli (lze vynechat)

Obtížnost: lehká

Doba přípravy: 5 minut na umíchání, 15 minut pečení

Postup

Krátce rozmixujeme neloupané konopné semínko, my jsme použili mixér na smoothie. V míse si rozmačkáme vidličkou banán na kašičku. K banánu vklepneme celé vejce, přidáme lžíci rozpuštěného kokosového oleje a lžící rozpuštěného medu a vidličkou pořádně našleháme. Poté přisypeme kakao, slunečnicové semínko, rozdrcené konopné semínko a kokos a vše zapracujeme do hustší hmoty. Necháme 2 minuty stát, aby kokos nasál tekuté ingredience. Poté směs odebíráme malou lžičkou a tvoříme na plechu vyloženém pečícím papírem hromádky, které lžičkou roztíráme do tvaru sušenek. Nám z uvedeného množství surovin vzniklo 20 kulatých sušenek o průměru cca 4 až 5 cm. Vše by se mělo vejít na jeden plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 15 minut. Upečené sušenky jsou pevné. Necháme vychladnout na plechu, čímž se sušenky zpevní. Přendáme do vzduchotěsné krabičky a uchováváme v chladu pár dní.

Podívejte se také na ...

Pokud se ti naše stránky líbí, dej o nich vědět svým známým! Díky.