Brownies z mandlové mouky

Zkuste si upéct zdravější a odlehčenější verzi brownies, které ale stále uspokojí i ty největší čokoládožrouty (i když v něm čokoláda překvapivě není, pouze kvalitní kakao). Je příjemně sametové, hezky drží tvar a dá se tak vzít i do ruky, ale pořád je neodolatelně vláčné.

Suroviny

  • ½ hrnku medu
  • ½ hrnku rozpuštěného kokosového oleje/ghí/másla
  • 3 vejce
  • 1 hrnek mandlové mouky
  • ⅓ hrnku kvalitního kakaa
  • ⅓ lžičky jedlé sody
  • ⅓ lžičky soli

Obtížnost: lehká

Doba přípravy: 10 minut na přípravu surovin a umíchání, 25 – 30 minut pečení

Postup

Nejprve smícháme všechny mokré ingredience – tedy rozpuštěný med, máslo/ghí/kokosový olej, 3 celá vejce (ideální je použít tyčový mixér či šlehač). Poté přisypeme kakao, sůl, mandlovou mouku a jedlou sodu. Pečlivě rozmícháme dohladka a nalijeme do pečícím papírem vyložené formy (nelekejte se, těsto má spíše tekutější konzistenci). Vložíme do vyhřáté trouby na 175 stupňů a pečeme asi 25 – 30 minut. Zkusíme opatrně prstem, zda těsto uprostřed pruží, tedy že není tekuté a necháme postupně vychladnout v pootevřené troubě.

 

Podívejte se také na ...

Pokud se ti naše stránky líbí, dej o nich vědět svým známým! Díky.